PADU: Keutamaan Keselamatan Data Peribadi | FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
» ARTIKEL » PADU: Keutamaan Keselamatan Data Peribadi

PADU: Keutamaan Keselamatan Data Peribadi

Temu bual eksklusif bersama Prof. Ts. Dr. Zuriati Ahmad Zukarnain di Astro Awani (Gambar).

Perkongsian pandangan oleh Prof. Ts. Dr. Zuriati Ahmad Zukarnain dari Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat, Universiti Putra Malaysia, isu perkongsian profil individu dalam Pangkalan Data Utama (PADU). Sejauh manakah maklumat pendapatan, demografi serta bantuan yang diterima oleh rakyat mampu mengurangkan kepincangan saluran kepada golongan sasar. Apakah jaminan yang kerajaan dapat berikan bagi mengelakkan kebimbangan dan kebocoran maklumat yang mungkin disalahgunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Sumber: Astro Awani, 2 Januari 2024

Tarikh Input: 15/01/2024 | Kemaskini: 15/01/2024 | akmalhafiz