INDUSTRI (HAITS) MENAJA PROJEK TAHUN AKHIR SEIS SELAMA 3 SEMESTER! | FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
» BERITA » INDUSTRI (HAITS) MENAJA PROJEK TAHUN AKHIR SEIS SELAMA 3 SEMESTER!

INDUSTRI (HAITS) MENAJA PROJEK TAHUN AKHIR SEIS SELAMA 3 SEMESTER!

Oleh: Azrina Kamaruddin

HAITS (Hilti Asia Information Technology Services) adalah syarikat multinasional yang telah bekerjasama dengan Jabatan Kejuruteraan Perisian dan Sistem Maklumat (SEIS) secara khusus dan fakulti amnya. Kerjasama ini pada mulanya dimulakan oleh Prof. Madya Ts. Dr. Novia Admodisastro dari jabatan SEIS dan disokong sepenuhnya oleh SEIS dan Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat (FSKTM), Universiti Putra Malaysia. Jaringan dimulakan dengan memasuki pertandingan HILTI yang dianjurkan oleh HILTI. Seterusnya, kerjasama antara HAITS dan FSKTM mula berkembang dengan penyeliaan bersama projek akhir pelajar pra siswazah SEIS. Pada semester ini, kami sangat berbesar hati untuk menerima geran bernilai RM4000 dari HAITS yang diberikan kepada Noraaein Sabtu untuk projek tahun terakhirnya yang bertajuk "Pemeriksaan Inventori Pintar di Tapak Pembinaan dan Gudang". Projek ini diselia bersama oleh Dr. Azrina Kamaruddin dari FSKTM dan Encik Raj Puneet dari HILTI. Penerima pemberian semester sebelumnya juga terdiri daripada Low Jhi-Zhi, Oussama Elarbi Boudihir, Chia Yik Man. Secara keseluruhan HAITS telah menaja RM16k untuk projek-projek ini. HILTI adalah salah satu syarikat yang gemar dalam pembangunan penyelidikan dan pelajar di FSKTM.

Penerima Geran Pertama – Low
Jin-Zhi