Innovationigniters Berjaya Ke Peringakt Akhir HILTI ITC | FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
» BERITA » Innovationigniters berjaya ke peringakt akhir HILTI ITC

Innovationigniters berjaya ke peringakt akhir HILTI ITC

PETALING JAYA, MEI 2023 - Dalam Pertandingan IT HILTI yang diadakan pada 12 Mei 2023, InnovationIgniters telah muncul sebagai salah satu daripada tujuh finalis. Kumpulan tersebut terdiri daripada pelajar sarjana muda yang berbakat dalam bidang kejuruteraan perisian iaitu Julia (ketua kumpulan), Danish, Syahirah, Thaqif, dan Izrin. Mereka mempersembahkan sistem pemantauan alam sekitar pintar yang dipanggil SiteSentry, yang menawarkan pengurangan bahaya masa nyata dan amaran berjaga-jaga dalam persekitaran pembinaan. Mengambil bahagian dalam pertandingan itu telah memberikan mereka pengalaman yang tidak ternilai, serta peluang untuk berhubung dengan pakar industri dan mendapatkan pandangan tentang permintaan pasaran semasa. Kumpulan ini ingin merakamkan ucapan terima kasih yang tulus kepada mentor industri HILTI mereka Puan Hung Yen dan duta HILTI yang mengendalikan pasukan En. Dhillon, mentor akademik Dr. Hafeez Osman, dan semua orang yang menyokong mereka sepanjang perjalanan yang luar biasa ini.

Tarikh Input: 12/06/2023 | Kemaskini: 12/06/2023 | akmalhafiz

SXEdIA5~