Pelajar UPM Ke Separuh Akhir Pertandingan IT HILTI 2024 | FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
» BERITA » Pelajar UPM ke Separuh Akhir Pertandingan IT HILTI 2024

Pelajar UPM ke Separuh Akhir Pertandingan IT HILTI 2024

SERDANG, April 2024 - Pertandingan IT HILTI 2024, yang diadakan pada 17 April 2024, mempersembahkan solusi inovatif yang bertujuan untuk merevolusi proses perekrutan dan onboarding dalam era IR5.0. Sistem pemenang, "Menguatkan Calon & Mempermudah HR: Portal Berteknologi AI yang Memimpin dalam Efisiensi Perekrutan IR5.0," yang dirancang oleh tim ahli termasuk insinyur AI, pengembang web, dan manajer proyek, memperkenalkan portal perekrutan yang komprehensif dengan memanfaatkan teknologi AI. Ini memiliki fitur chatbot yang disesuaikan untuk interaksi dengan calon, analisis resume yang didorong oleh AI untuk penyaringan yang efisien, elemen permainan untuk pengalaman yang lebih menarik, dan tur kantor 3D yang imersif dalam lingkungan metaverse untuk meningkatkan onboarding. Sistem ini menjanjikan untuk mengoptimalkan alokasi sumber daya, meningkatkan keterlibatan karyawan, dan meningkatkan proses akuisisi bakat secara keseluruhan di HILTI.

Pelajar yang terlibat:

Haris Azhari Bin Zaharudin (Multimedia)

Muhammad Hakim Bin Zulkhainain (Multimedia)

Haziq Hakimi Bin Mazlisham (Multimedia)

Alya Humaira Binti Ahmad Shukri (Computer Science)

Muhammad Aqil Bin Z. Azaman (Software Engineering)

Tajuk projek: HIRE

Tarikh Semi Final: 18/4/2024 online