Sukarelawan UPM Anjur Program Jom Sahur | FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
» BERITA » Sukarelawan UPM Anjur Program Jom Sahur

Sukarelawan UPM Anjur Program Jom Sahur

KUALA LUMPUR, Mac 2023 - Program Jom Sahur adalah aktiviti sukarelawan anjuran Universiti Putra Malaysia melibatkan kolaborasi antara Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat bersama Institut Onn Ja'afar, IOJ. Aktiviti ini melibatkan 25 orang pelajar dan lima staf dari FSKTM serta Pusat Kokurikulum dan Pembangunan Pelajar (PKPP) Universiti Putra Malaysia yang turut sama mengedarkan makanan kepada para gelandangan di Pusat Transit Gelandangan KL dan Pusat Gelandangan Medan Tunku.

Program ini dianjurkan setiap tahun bertujuan untuk memberi satu sifat kesedaran dan empati para pelajar kepada masyarakat terutamanya golongan yang kurang bernasib baik seperti golongan gelandangan ini. Tambahan, ramai yang memerlukan bantuan dan sokongan, penyertaan para pelajar membuktikan UPM sentiasa prihatin nasib golongan yang memerlukan seperti golongan gelandangan ini.

.

Ikuti kami di facebook https://www.facebook.com/fcsitupm

Tarikh Input: 17/04/2023 | Kemaskini: 17/04/2023 | akmalhafiz

SXDdMA2~